Η Γεροβασίλη διέψευσε δημοσιεύματα περί «φωτογραφικών» διορισμών

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διέψευσε δημοσιεύματα περί «φωτογραφικών» διορισμών συγγενών ατόμων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην πρόσληψη συγγενών ατόμων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στις φονικές πυρκαγιές του 2007 ως δήθεν «φωτογραφικές», δηλαδή ρουσφετολογικές προσλήψεις του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ουδέν ψευδέστερον αυτού.

Οι προσλήψεις αυτές προβλέφθηκαν με τον ν. 3624/2007, ο οποίος και προέβλεπε προθεσμία 5 ετών για την υποβολή της αίτησης. Μετά το 2009 υποβλήθηκαν 15 αιτήματα διορισμού, τα οποία παρέμεναν σε εκκρεμότητα.

Η διαδικασία διορισμού των 13 ατόμων ολοκληρώθηκε με την έκδοση της υπ΄αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./53/οικ.14469/25-05-2016 απόφασης κατανομής.

Με το υπ΄αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.1.1/125/οικ.2354/25-01-2017 έγγραφο, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναζήτησε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εν λόγω διατάξεις, κενές οργανικές θέσεις για το διορισμό των τελευταίων δύο ενδιαφερομένων.

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενήργησε ως όφειλε και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη της πολιτείας, σε ανθρώπου που είχαν πληγεί σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Ας σταματήσει συνεπώς η «μαύρη» προπαγάνδα, που διαστρέφει την αλήθεια παρουσιάζοντας την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας ως δήθεν «ρουσφέτι»».

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.