Γεύσεις Μνήμης με τον μυθικό Μίκη

Βράδυ Δευτέρας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (που για ένα ανεξήγητο μαζικό γλωσσικό ολίσθημα το αποκαλούν με αυτό που ήταν πριν χρόνια επίθετό του: «Καλλιμάρμαρο»). Πήγα όχι τόσο για να απολαύσω τη μουσική του Μίκη,
όσο για να πάρω γεύσεις μνήμης. Για το μέλλον -για όσο μέλλον. Σπάνιο γεγονός μια τέτοια συναυλία σε τέτοιον χώρο. Μια μαγική βραδιά σε ένα μαγικό ιστορικό μνημείο. Έζησα και αυτήν τη μοναδική εμπειρία με πανδαισία ήχων, οργάνων, φωνών και εικόνων, σε ένα Στάδιο σχεδόν γεμάτο σε όποιον χώρο είχε δοθεί για το κοινό (γιατί το πέταλο ήταν αποκλειστικά για την πολυπρόσωπη χορωδία). Μια εμπειρία που τη συγκρίνω μόνο με μια άλλη βραδιά ονείρου. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, πάλι συναυλία για τον Μίκη, στη Μακρόνησο με την καθηλωτική ιστορική φόρτιση που προσπάθησα εκείνον τον καιρό να αποτυπώσω στη διαδικτυακή μνήμη. Έζησα και τότε μια απλησίαστη καλλιτεχνική εμπειρία ως θεατής. Με τη Μαίρη, τον Κώστα, την Αριάδνη και άλλα παιδιά. Χορτάτη πια η φυσική μνήμη με τον εθνικό Μίκη.
Ευχαριστούμε τον μύθο της Ελλάδας.
(Αυτό το «ευχαριστούμε» ακούστηκε πολλές φορές χθες, στην αποθέωση του Μίκη, όταν υποβοηθούμενος ανέβηκε στη σκηνή. «Σας αγαπώ», ζήτησε να πουν εκ μέρους του από τα μεγάφωνα). 

Δ.Β.


Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.