Στον δρόμο (7)

ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ..
Έχουμε δει τη ζωή, την σκεπασμένη από τσιμέντο, να νικάει με ένα ισχνό αλλά επίμενο ίχνος από γρασίδι που ξεμυτίζει με αυθάδεια μέσα από τις χαραμάδες του πλακόστρωτου που σκεπάζει αυτό που άλλοτε ήταν
καθαρό χώμα. Αλλά φυτική ζωή, τόσο αναπτυγμένη, μέσα σε υπόνομο, πρώτη φορά είδαμε. Τόπος του παράξενου φαινομένου η οδός Πανεπιστημίου, στο ύψος των ιστορικών κτιρίων που ξέρουμε ως Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη). Μέσα στον υπόνομο ζει, αναπτύσσεται και μεγαλώνει ένα φυτό, που μπορεί να είναι και δέντρο. Δύσκολα ξεχωρίζεις το είδος. Βλέπεις μόνο να απλώνει ανυποχώρητο τα πράσινα φύλλα του κάτω από την επιφάνεια του δρόμου -και ας είναι φυλακισμένο και καταδικασμένο να ψηλώσει το πολύ μέχρι την σχάρα της φυλακής του. Τολμηρό και πεισματάρικο, αναζητά το φως του ήλιου κάτω από τις σόλες χιλιάδων ανθρώπων που περπατούν στο πεζοδρόμιο της μεγάλης λεωφόρου. Ζωή εν τάφρω, ζωή εν τάφω.

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις