Η ΕΡΤ2 τιμά τη μνήμη του Χρήστου Πασαλάρη

Η ΕΡΤ2, τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου Πασαλάρη, προβάλλει σε επανάληψη την εκπομπή «Δρόμοι», παραγωγής 2006.
Ο Χρήστος Πασαλάρης ξεδιπλώνει τις σελίδες της ζωής του και αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από την πολύχρονη καριέρα του. Η αφήγησή του αρχίζει από τα παιδικά του χρόνια για να φτάσει στην περίοδο της Αντίστασης, όπου μαθητής ακόμη στο Γυμνάσιο εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Επίσης, αναφέρεται στην ΕΠΟΝ.. Παγκρατίου και Ανατολικών Συνοικιών και στη γνωριμία του εκεί με την Ελένη Αρβελέρ, την Άννα Συνοδινού και τον Μάνο Χατζιδάκι, στα βασανιστήρια που υπέστη στις φυλακές στο Γουδή, ενώ αποκαλύπτει και πώς γλίτωσε την εκτέλεση το 1944, όταν τον έπιασαν να μεταφέρει παράνομο Τύπο.
Η Απελευθέρωση βρήκε τον Χρήστο Πασαλάρη φοιτητή της Ιατρικής, όπως παραδέχεται, όμως: «με απορρόφησε η ανησυχία της δημοσιογραφίας» κι έτσι βρέθηκε να εργάζεται στον «Ριζοσπάστη», μέχρι και το 1947 που έκλεισε. Ακόμη, θυμάται άγνωστα περιστατικά από το διάστημα που ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Κώστα Δεσποτόπουλο και τον Θανάση Κανελλόπουλο, αλλά και από την πολύχρονη σταδιοδρομία του στον Τύπο. Αναφέρεται όμως και στην άλλη του ιδιότητα, αυτή του δασκάλου στη νέα γενιά δημοσιογράφων, αποκαλύπτοντας τις δύο συμβουλές που δίνει πάντα στους μαθητές του: «Η μία είναι να μη φοβούνται το θάνατο, με την ευρεία έννοια και η δεύτερη να μην έχουν το πάθος του χρήματος. Αυτά τα δύο, όποιος δημοσιογράφος τα πετύχει, νομίζω είναι ελεύθερος, λυτρωμένος και, σε κάθε περίπτωση, έτοιμος να γράψει την αλήθεια».
Παρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος.
Δημοσιογραφική επιμέλεια-αρχισυνταξία: Ηρώ Τριγώνη.
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Νίκος Αλμπαντάκης.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στις 20:00

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις