Το συνέδριο-τσίρκο και ο εξευτελισμός της πολιτικής, των ιδεών και των αγώνων

Καληνύχτα και καλή τύχη

Δεν ήταν εκεί το πνεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου, η σκιά του και οι παρακαταθήκες του. Δεν ήταν τα ιερά και τα όσια της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι ιδέες της ο ριζοσπαστισμός, τα οράματά της. Δεν τα θέλουν. Δεν υπήρξε καν αναφορά στους αγώνες της, τους πρωταγωνιστές της, τα ορόσημά της. «Εξαφάνισαν το ήλιο σου, Ανδρέα», φώναξε.. απεγνωσμένα εκείθεν του Ατλαντικού ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 2012.
Προπαντός δεν ήταν εκεί η κομματική βάση που απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ. Οι απλοί πολίτες, διαχρονικοί και ανιδιοτελείς οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που το στήριξαν ακόμη και όταν το πούλησαν οι ηγεσίες του και το περιβάλλον τους- για να κάνουν καριέρα  στην πολιτική. Οι εξαχρειωμένοι μηχανισμοί τους τους εξαπάτησαν για να πάρουν τη ψήφο τους τον Νοέμβριο και τώρα τους έπνιξαν και δεν τους άφησαν να εκφραστούν. Διόρισαν «συνέδρους» τους αυλικούς τους με… ποσοστώσεις! Η χαρά του Τσίπρα στον οποίο αναπόφευκτα θα στραφούν οι πραγματικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ όπως και οι άλλοι πριν από αυτούς.
Ήταν εκεί -με ατομικές προσκλήσεις- ετερόκλητοι παράγοντες με τους ακολούθους τους, τους φίλους, τις παρέες και τους συγγενείς τους -τους συνενόχους τους σε κάποιες περιπτώσεις-για μπούγιο. Ήταν τσίρκο. Καμία σχέση με συνέδριο, πολιτική  διαδικασία και ίδρυση κόμματος. Καμία σχέση με πολιτική. Αντίθετα ήταν ο ευτελισμός της πολιτικής και ο εξευτελισμός της έννοιας του κόμματος. Από ανώτερη μορφή οργάνωσης του λαού το κατάντησαν σύμπραξη παραγόντων. Συνάντηση του ιδεολογικού κενού με τον τυχοδιωκτισμό. Μια σύναξη του τίποτα…
- από εκτενές κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις