Υπέροχη συνταγή, από την γαλλική κουζίνα, ραφινάτη και εύκολη.
Υλικά
3 αυγά
130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια άχνη για γαρνίρισμα
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
120 γραμμάρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια και το ξύσμα
Εκτέλεση
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
Πλύντε καλά τα λεμόνια και στίψτε τα
Κρατήστε λίγο ξύσμα στην άκρη
Βάλτε τους κρόκους με την άχνη σε μπολ και χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ξαναχτυπήστε για λίγο
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα -Ρίξτε και το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε λίγο στο μίξερ
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι -Οταν τα
ασπράδια ανέβουν καλά, ρίξτε 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, χτυπήστε και πάλι
Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά -Ρίξτε το μείγμα
σε φόρμα που έχετε βουτυρώσει και ψήστε σε φούρνο ζεσταμένο στους 180
βαθμούς, για 20 λεπτά
Οταν κρυώσει το γλυκό, ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω για γαρνίρισμα και λίγο ξύσμα λεμονιού
Ετοιμο!
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.