"Βρέχει" Ιούς Από Τον ΟυρανόΈχει υπολογιστεί ότι κάθε 24ωρο "βρέχει" 800.000.000 ιούς σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του πλανήτη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία "ιόσφαιρα", όπως αποκαλούν οι ερευνητές τον κόσμο των ιών που περιβάλλει τη Γη.


Διεθνής ομάδα επιστημόνων έχει στήσει ένα υπαίθριο εργαστήριο στα βουνά της Σιερά Νεβάδα και επιχειρεί να μετρήσει αλλά και να αξιολογήσει αυτή τη συνεχής "βροχή" από ιούς στον πλανήτη μας.

Οι περισσότεροι από τους ιούς παρασύρονται στον αέρα από το σπρέι της θάλασσας , ενώ μικρότερες ποσότητες φτάνουν μέσω σκόνης. "Ανεμπόδιστοι από την τριβή με την επιφάνεια της Γης, μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, οπότε το διηπειρωτικό ταξίδι τους είναι αρκετά εύκολο" είπε μεταξύ άλλων ο Κέρτις Σατλ, ειδικός στους θαλάσσιους ιούς στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, μιλώντας στους New York Times.

"Δεν θα ήταν ασυνήθιστο να βρεις οργανισμούς που παρασύρθηκαν από την Αφρική να εναποτίθενται στη Βόρεια Αμερική" σημείωσε.

Αν και η βασική θεωρία θέλει τους ιούς να προέρχονται από τον πλανήτη και να παρασύρονται ψηλά στην ατμόσφαιρα, υπάρχουν ερευνητές που εκτιμούν ότι μπορεί να προέρχονται από την ατμόσφαιρα, ενώ κάποιοι άλλοι ότι προέρχονται από το διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις