Το Δέντρο ταξιδεύει τις μνήμες του

Η διαδρομή του Δέντρου που Θυμάται άρχισε από τη Θεσσαλονίκη με βράβευση στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και συνεχίστηκε με σταθμούς που δεν είχε προγραμματίσει. Η ανεξάρτητη παραγωγή (πιο ανεξάρτητη δεν γίνεται, χωρίς καμιά βοήθεια και δίχως στοιχειώδη οργάνωση στον τομέα «προώθηση») προβλήθηκε από τότε σε κλειστές ή ανοικτές προβολές μεταξύ των οποίων μία έγινε στην Τεχνόπολη, στο 4ο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ. Το επόμενο Σαββάτου, 2 Ιουνίου, το Δέντρο θα απλώσει τα κλαδιά με τις ματωμένες μνήμες σε έναν τόπο που υπέφερε,
έκλαψε και μάτωσε από τους Ναζί: στο Δίστομο.
Αυτό που ενώνει το Δέντρο που Θυμάται με τις Εκδηλώσεις Μνήμης του Διστόμου είναι η κοινή μοίρα του ελληνικού χωριού με το τσεχικό Λίντιτσε, στο μαρτύριο του οποίου εντρύφησε ο Κώστας Φόλλας και το παρουσίασε με ένα πλήθος ιστορικών στοιχείων (δείτε εδώ πώς διαμορφώθηκε και τι υλικό έχει το ντοκιμαντέρ και διαβάστε εδώ για τη μεγάλη επιτυχία και την τιμή που του έγινε). Το Δίστομο και το Λίντιτσε καταστράφηκαν από τους Γερμανούς την ίδια ημερομηνία, αλλά σε διαφορετική χρονολογία: το τσέχικο χωριό στις 10 Ιουνίου 1942, το ελληνικό στις 10 Ιουνίου του 1944.
Δείτε περισσότερα στην σελίδα του Κώστα Φόλλα στο facebook.
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις