Δέσμευση Μέρκελ – Γιούνκερ για βοήθεια στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεσμεύτηκαν για παροχή βοήθειας στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα για βοήθεια, τόσο στο πεδίο των υπηρεσιών ασύλου όσο και για τη Frontex.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε η στάση ορισμένων χωρών στο Προσφυγικό (video)

Στην τετραμερή συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κομισιόν, της καγκελαρίου της Γερμανίας, του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε στήριξη και στενότερη συνεργασία για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, τους ενημέρωσε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, εξέφρασε ικανοποίηση για την στήριξη των ελληνικών θέσεων από την Ε.Ε., τη Γερμανία και τη Βουλγαρία και ζήτησε να είναι σταθερή αυτή η στάση στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις