Επιστημονικές… συμβουλές για να μεγαλώσετε παιδιά που θα εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά με τέτοιον τρόπο ώστε να εξελιχθούν σε ικανούς και επιτυχημένους ενήλικες, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές της συγγραφέως και πρώην πρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Φροντίστε να είστε αξιόπιστοι. Ούτε πολύ χαλαροί ώστε να μην μπορείτε να θέσετε όρια, αλλά ούτε και αυστηροί. Το μυστικό είναι να είστε αξιόπιστοι, να δείχνετε δηλαδή τη στοργή σας αλλά ταυτόχρονα να θέτετε όρια.

Αφήστε τα να κάνουν δουλειές του σπιτιού για να αναλαμβάνουν ευθύνες από μικρά αλλά και να κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι η ομαδική δουλειά.

Να μην τους κάνετε τα μαθήματα του σχολείου, καθώς είναι σημαντικό να μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Ενθαρρύνετέ τα να πάρουν ρίσκα, ώστε να μάθουν ότι καμιά φορά χρειάζεται να βγουν από τη ζώνη άνεσή τους για να πετύχουν.

Δείξτε τους ότι υπάρχουν προθεσμίες και υποχρεώσεις, πράγμα που θα το βρουν μπροστά τους και στο σχολείο.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις