Διασκεδαστικοί τρόποι να μαγειρέψετε με το παιδί

Ξεκινήστε με τα απλά. Μην κάνετε την αρχή με κάποια περίπλοκη συνταγή και κάνετε το παιδί να μισήσει τη μαγειρική. Απλώς δοκιμάστε πολύ απλά και γρήγορα πράγματα ώστε να φτάσετε βαθμιαία στις πιο χρονοβόρες συνταγές.

Βάλτε το παιδί να ξεχωρίσει τα όσπρια ή να λιώσει τη βραστή πατάτα για να κάνετε πουρέ. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε έναν αποφλοιωτή από σιλικόνη για να μπορεί να τον χρησιμοποιεί και το παιδί.

Ζητήστε του να βάλει εκείνο τα μπαχαρικά, απλά να έχετε το νου σας με την ποσότητα.

Ξεκινήστε με σαλάτες. Τα παιδιά μπορούν να κόψουν σε φέτες τα μαρούλια, το λάχανο ή να κόψουν το μπρόκολο. Μπορούν να κάνουν δοκιμές με κομμάτια από μανταρίνι και ξηρούς καρπούς.

Εξερευνήστε διαφορετικές κουλτούρες. Μπορείτε να φτιάχνετε ένα τοπικό φαγητό μία φορά την εβδομάδα και να μοιράζεστε με το παιδί διάφορες πληροφορίες για την κάθε χώρα και τις παραδόσεις της.

Φτιάξτε τη δική σας συνταγή. Δημιουργήστε μαζί κάτι καινούριο, δώστε του ένα χαριτωμένο όνομα και κρεμάστε το κάπου στην κουζίνα. Το παιδί θα νιώσει πολύ υπερήφανο.

Φτιάξτε τηγανίτες με 3 υλικά. Ζητήστε από το παιδί να λιώσει μία μεγάλη, ώριμη μπανάνα και να ανακατέψει ένα αυγό. Μετά τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ με ¼ φλιτζάνι τριμμένο καρότο. Προσθέστε σε τηγάνι λίγο ανάλατο βούτυρο και τηγανίστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά. Το παιδί μπορεί να τις φάει με γιαούρτι και μέλι.

Πηγή: imommy.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις