Εκτός πόθεν έσχες της Μαρέβας η «παραδεισένια» offshore (pdf)

Και νόμιμα και ηθικά φαίνεται ότι είναι τα πάντα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να συμπεριληφθεί η offshore της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στη δήλωση πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, για το 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου δεν αναγράφει την εταιρεία που είχε στα Paradise Papers. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Appleby δείχνουν ότι η offshore της Μ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έκλεισε τέλη Ιανουαρίου 2015, επομένως θα έπρεπε να δηλωθεί στο πόθεν έσχες για το 2015.

Δείτε επίσης: Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών (pdf)

Ακόμη η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζει έσοδα 850.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων (πώληση). Όμως δεν αναφέρεται ποια περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η Μ. Μητσοτάκη έχει και καταθέσεις 709.187 ευρώ στην ελβετική τράπεζα LOMBARD ODIER από πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Δείτε επίσης: Στη λίστα των Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δραστηριότητα η Μ. Μητσοτάκη έχει πουλήσει τμήμα των μετοχών της στην ZEUS+ΔION. Από 100% που είχε το 2014 πλέον έχει το 34,11%. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πουλήσει ποσοστό από την επιχείρησή της. Ακόμη η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου με 49.952,00 και με αγορά μετοχών της Α.Ε. από την ομόρρυθμη εταιρεία Μ. ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ έναντι 15.564 ευρώ.

Η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει το σπίτι στο Παρίσι (92 τ.μ. με πάρκινγκ και αποθήκη) μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το «σπίτι του Βολταίρου» αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται.

Την ίδια ακριβώς έλλειψη παρουσιάζει και το σπίτι στο Λονδίνο. Είναι κατοικία 520 τ.μ. σε έκταση 2 στρ. που προέρχονται από κληρονομιά.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις