«Δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Νοvartis», τόνισε ο Ραγκούσης – Αρνητικός σε συνεργασία με τη ΝΔ

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι είναι αναγκαία η απεξάρτηση της παράταξης από τη δεξιά, καθώς στην κοινωνία ήδη αναπτύσσονται δυναμικές απόρριψης του διμέτωπου, διερωτώμενος παράλληλα πως «το Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει που τοποθετείται στρατηγικά. Στο προοδευτικό ή στο συντηρητικό ρεύμα; Συμπορεύεται και συμμαχεί με τη δεξιά ή με τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις; Είναι Κίνημα Αλλαγής ή Προοδευτικό Κίνημα Αλλαγής;».

«Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης μετεκλογικά στη Νέα Δημοκρατία ή θα οδηγήσουμε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική; Κι επειδή είπαμε πως είμαστε στο ιδρυτικό μας συνέδριο κι έχουμε υποχρέωση να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: αν πάρουμε την 3η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που το εύχομαι, ποιον θα προτείνουμε για πρωθυπουργό; Θα προτείνουμε ως πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ναι ή όχι;».

Ο ίδιος απάντησε ότι η θέση που περιλαμβάνει και το όχι στην απλή αναλογική και το όχι σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και το «Ναι» στην αυτονομία της παράταξης δεν είναι συνεκτική. Πρόσθεσε ότι «το όχι στην τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεπάγεται και όχι στον έλεγχο, όχι στην αποποίηση του ρόλου μας ως αντιπολίτευση».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του για την υπόθεση Novartis, όπου είπε ότι το σκάνδαλο Novartis υπάρχει, έχει αντικειμενική υπόσταση και δεν είναι σκευωρία. «Το σκάνδαλο Novartis είναι η επιτομή της διαπλοκής. Ακριβώς αυτής της διαπλοκής που πήραμε εντολή, το 2007 από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και το 2009 από τον ελληνικό λαό, να χτυπήσουμε», είπε και τόνισε ότι στη συνείδηση των πολιτών, τείνει να εξελιχθεί η θεωρία περί σκευωρίας , σε σκευωρία. «Και να γελοιοποιηθεί όσο και η επιχείρηση να κατασκευαστεί πολιτικό μέτωπο που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση ξανά με τη δεξιά, θεμελιωμένη πάνω στη θεωρία ότι δήθεν το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία».

Για τα οργανωτικά του Κινήματος Αλλαγής διαφώνησε μεν με τον ορισμό της νέας Κεντρικής Επιτροπής αλλά ζήτησε από το Πολιτικό Συμβούλιο να φροντίσει να λειτουργεί με σύνθεση των απόψεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις