«Είναι πολλά αυτά που ξεχνά ο Μητσοτάκης», απαντά το υπ. Εργασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, επανέλαβε, για άλλη μία φορά, την ίδια μονότονη υπόσχεση: «Ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε, αν η σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο, αν η πλήρης διαστρέβλωση πραγματικών στοιχείων προάγει την πολιτική που αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας».

«Θα επαναλάβουμε ότι “ξεχνά” το παρελθόν του. “Ξεχνά” ότι, το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε μόλις 70 χιλιάδες δωρεάν θέσεις voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τρία μόλις χρόνια αύξησε τις δωρεάν θέσεις σε 119 χιλιάδες. “Ξεχνά” ότι, μέχρι το 2015, χιλιάδες παιδιά έμεναν εκτός δομών, απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί να τα φιλοξενήσουν. Βεβαίως, “ξεχνά” να πει ότι, το 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί με 15 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων. Τέλος, ξεχνά ότι, από το 2019, δρομολογείται η δημιουργία 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 περισσότερα παιδιά» τονίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είναι πολλά αυτά που “ξεχνά” ο κ. Μητσοτάκης, «αλλά το κατανοούμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κάναμε σε τρία μόλις χρόνια».

«Ας το εξηγήσουμε απλά στον κ. Μητσοτάκη, για να το καταλάβει και να το θυμάται: Τα παιδιά έμεναν εκτός δομών, γιατί δεν δημιουργούσατε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς δημιουργούμε και, γι’ αυτό, αυξάνουμε τις δωρεάν θέσεις voucher» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις