Έτσι κατασκευάζεται ο Χρυσός Φοίνικας – Ποιοι τελειοποιούν το μεγάλο βραβείο (εικόνες)

Οκτώ ταλαντούχοι χειροτέχνες δουλεύουν -σε ένα εργαστήρι στην Ελβετία- ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κρυστάλλου και μια ποσότητα χρυσού που έχει εξορυχθεί με ηθικά ορθές μεθόδους, για να τα μετατρέψουν στο πιο πολύτιμο κινηματογραφικό βραβείο.

Ο Χρυσός Φοίνικας -ένα χρυσό κλαδί φοίνικα πάνω σε κρυστάλλινη βάση- είναι το μεγάλο βραβείο που θα δοθεί τον προσεχή μήνα στον νικητή του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, το οποίο φιλοτεχνούν οι ίδιοι χρυσοχόοι τα τελευταία 21 χρόνια, ο ελβετικός οίκος Chopard, επίσημος χορηγός του φεστιβάλ.

Για τον Χρυσό Φοίνικα 2018, απαιτούνται 118 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων. Το τηγμένο πολύτιμο μέταλλο τοποθετείται σε καλούπι, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεται σε κρύο νερό για να σπάσει τον γύψο και να μείνει το παραχθέν βραβείο. Ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός και γυάλισμα πριν ο χρυσός φοίνικας τοποθετηθεί σε κρυστάλλινη βάση που επεξεργάστηκαν τεχνίτες.

«Επιδιώκουμε αυτός ο φοίνικας, πέραν της αξίας του ως βραβείου, να αντανακλά την τεχνογνωσία διαφόρων χειροτεχνών», δήλωσε ο διευθυντής του Chopard, Marc Koute.

Δύο βραβεία φιλοτεχνούνται για την περίπτωση που είναι δύο οι μεγάλοι νικητές του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 19 Μαΐου στη Γαλλική Ριβιέρα. Οι διοργανωτές παρήγγειλαν επίσης πέντε μικρότερα βραβεία για τις άλλες κατηγορίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις