Το αυγό, μια φυσική «υπερτροφή» – Ποια είναι τα ευεργετικά συστατικά του

Το αυγό, μιας πλήρης διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες, αποτελεί μια φυσική «υπερτροφή» και είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά.

Ειδικά για τις μικρές ηλικίες, βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι, καθώς είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα.

Σύμφωνα με την Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Επίσης, περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε και αποτελούν φυσική πηγή βιταμίνης D. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους, η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό και η διατροφική αξία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος.

Η αναγνώριση αυτού του πολυδιάστατου, αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας, είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, που γιορτάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Σχετικές ειδήσεις