Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πλένουμε τα λαχανικά για να εξουδετερώσουμε τα βακτήρια, ειδικά αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε ωμά;
Αν και πολλοί συνηθίζουν να μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό τα πλατύφυλλα λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, ο τρόπος αυτός προκαλεί την απώλεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών του που είναι υδατοδιαλυτά, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο να μεταφερθούν τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.
Η καλύτερη λύση είναι να τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, χρησιμοποιώντας και ξύδι αν θέλουμε, το οποίο λόγω της οξύτητάς του καταστρέφει ορισμένους μικροοργανισμούς.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.