Όταν θέλουμε να προετοιμάσουμε το κατεψυγμένο κοτόπουλο για μαγείρεμα απαγορεύεται ρητά να κάνουμε το εξής: να το ξεπαγώσουμε σε καυτό νερό.
Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τη ρύθμιση για το ξεπάγωμα του κρέατος, διαφορετικά πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Άλλος τρόπος για να το ξεπαγώσουμε είναι να το τοποθετήσουμε σε κρύο νερό, το οποίο θα πρέπει να αλλάζουμε κάθε μισή ώρα.
Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό νερό απαγορεύεται γιατί έτσι ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σημαντικό, επίσης, είναι να προσέχουμε να μην βάλουμε στην κατάψυξη το κοτόπουλο που έχουμε ξεπαγώσει.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.