Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις αφυδάτωση; – Κάνε το τεστ των 3 δευτερολέπτων

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική του λειτουργία, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες και η μη επαρκής πρόσληψη υγρών, μέσω του νερού, των λαχανικών ή άλλων ροφημάτων, είναι πιθανό να οδηγήσουν εύκολα σε αφυδάτωση.

Και ενώ η ήπια αφυδάτωση αντιμετωπίζεται εύκολα, η σοβαρή αφυδάτωση χρειάζεται ιατρική παρέμβαση.

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε αφυδατωμένοι; Κάντε το τεστ των 3 δευτερολέπτων που βασίζεται στην ικανότητα του δέρματος να επανέρχεται στο φυσιολογικό του όταν το τραβάμε:

  1. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη, τσιμπήστε το δέρμα σας στην επάνω πλευρά της άλλης σας παλάμης, στην κοιλιά σας ή κάτω από το οστό της κλείδας.
  2. Κρατήστε το δέρμα τεντωμένο για 3 δευτερόλεπτα.
  3. Αφήστε το δέρμα ελεύθερο και δείτε σε πόση ώρα θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Αν το δέρμα επανέλθει αμέσως τότε αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Αν όμως καθυστερήσει τότε σημαίνει πως ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ

To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.