Η νέα τάση στον καφέ είναι το «broccoli coffee». Τι είναι αυτό; Καφές από μπρόκολο.
Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν καφέ από… μπρόκολο σε σκόνη. Την ιδέα είχε η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μία προσπάθεια να βάλουν περισσότερο τα λαχανικά στη διατροφή των καταναλωτών.
Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ συνιστά κερδοφόρο «άνοιγμα» για τους παραγωγούς.
Ο συγκεκριμένος καφές αποτελείται μόνο από σκόνη του λαχανικού. Μάλιστα, δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια ολόκληρη μερίδα του λαχανικού.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.