Λάρισα: Θλίψη και προβληματισμός από τον θάνατο 5χρονης εντός νοσοκομείου

Λάρισα: Θλίψη και προβληματισμός από τον θάνατο 5χρονης εντός νοσοκομείου

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί στην κοινωνία της Λάρισας ο θάνατος της 5χρονης, σήμερα, νωρίς το πρωί και ενώ νοσηλευόταν, από τη Δευτέρα, στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε πολύ υψηλό πυρετό για σχεδόν μια εβδομάδα, χωρίς κάποιο άλλο σύμπτωμα. Ο ιδιώτης παιδίατρος που το παρακολουθούσε συνέστησε στους γονείς να εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπως και έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στο παιδί μια σειρά εξετάσεων, αιματολογικές κ.α, τα αποτελέσματα των οποίων, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες γιατρών, η υγεία του κοριτσιού επιδεινώθηκε ξαφνικά και ραγδαία, ελάχιστες ώρες πριν σβήσει, χωρίς να προλάβουν καν να μεταφέρουν το παιδί στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί εντατική μονάδα παίδων.

Ωστόσο, το τί ακριβώς συνέβη, γιατί ένα 5 χρόνο παιδί εντός νοσοκομείου πέθανε, αν είχε αλλά προβλήματα υγείας και κυρίως αν κάποιος ή κάτι ευθύνεται για το θάνατο του νηπίου, είναι ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις.

Η νεκροτομή,που διενεργείται αυτή την ώρα, στην Ιατριδοκαστική Υπηρεσία Λάρισας, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: «Στις 17/2/2020, εισήχθη στις 13:00 κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κίνηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως. Ζητήθηκε νεκροψία – νεκροτομή και αναμένουμε το αποτέλεσμα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις