Εκτακτο - Κορονοϊός: Συναγερμός στην Ξάνθη - Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος

Εκτακτο - Κορονοϊός: Συναγερμός στην Ξάνθη - Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορονοϊού, στη χώρα μας.Ανησυχία προκάλεσε στις αρχές ο εντοπισμός 9 κρουσμάτων στην περιοχή της Ξάνθης. Επειδή, τα 5 από τα 9 κρούσματα εντοπίζονται στον Εχίνο, ελήφθη απόφαση να μπει το χωριό σε καραντίνα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι από σήμερα το απόγευμα κυρήχθηκε σε κατάσταση έακτακτης ανάγκης η περιοχή Μύκης - Εχίνου της Ξάνθης λόγω του ότι βρέθηκαν εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Οπως είπε οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δεν θα επιτρέπεται η έξοδος και η είσοδος από τα χωριά, ενώ εχει ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους της περιοχής.

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 9 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

«Καλούμε τους κατοίκους της Ξάνθης και ειδικότερα του χωριού, να παραμείνουν στα σπίτια τους, ειναι μεγάλος ο κίνδυνος της μετάδοσης.Οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών».

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις