Νέες οδηγίες για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα: Τι ισχύει για μετακινήσεις όταν τα φροντίζετε

Νέες οδηγίες για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα: Τι ισχύει για μετακινήσεις όταν τα φροντίζετε

Σε νέα διευκρίνηση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και έχει να κάνει με τις μετακινήσεις για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς από τον κορονοϊό covid-19.

Σχετικά με τα κατοικίδια, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι όποιος φροντίζει ζώα που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μετά τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε πολίτες της περιοχής ώστε να αναλάβουν τη σίτισή τους.

Για τα αδέσποτα, εκτός της περιοχής κατοικίας των πολιτών που τα φροντίζουν, απαιτείται να υπάρξει οργάνωση από τους κατά τόπους δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στους δήμους τους, θα υπάρξει η δυνατότητα έκδοσης μετακίνησης μέσα τις επόμενες ώρες, με έντυπο, για την σίτιση των ζώων.

Στη βεβαίωση μετακίνησης θα πρέπει να αναφέρεται ο τόπος που βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα και ή ώρα και δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 3 ώρες.

Όσον αφορά τους γιατρούς, αυτό αφορά και τους κτηνιάτρους, καθώς το έντυπο Β1 ισχύει και για κτηνίατρο.

Δείτε τις οδηγίες που έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα ζώα και τα αδέσποτα:

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός και κατοικίδια: Τι πρέπει να προσέξετε, τι αλλάζει στα κτηνιατρεία

Κορονοϊός και κατοικίδια: Μεταδίδεται ο ιός από άνθρωπο σε ζώα;

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις