Σχέδια για άρση του lockdown εν μέσω «ανταρσίας» κατά συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού

Σχέδια για άρση του lockdown εν μέσω «ανταρσίας» κατά συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού

Tο υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εντός της ημέρας με θέμα τη σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown. Ωστόσο οι επικριτές του Μπόρις Τζόνσον καταγγέλλουν ότι οι εξελίξεις «υπονομεύονται», από την υπόθεση Κάμιγκς, που κάποιοι χαρακτηρίζουν και σκάνδαλο. «Ανταρσία», βρίσκεται σε εξέλιξη, με τουλάχιστον 15 βουλευτές των κυβερνώντων Συντηρητικών να καλούν σε παραίτηση τον Ντομινίκ Κάμιγκς, ο οποίος ταξίδεψε με την οικογένεια του πάνω από 400χλμ, ενώ παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού, για να μείνει  σε άλλο σπίτι κοντά στους γονείς και την αδελφή του ώστε «να εξασφαλίσει στο παιδί του προστασία».

Πλήρη κάλυψη στον σύμβουλο του παρείχε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις η επιστημονική σύμβουλος της Σκοτσέζας πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζεον παραιτήθηκε από τη θέση της όταν επισκέφθηκε το εξοχικό της και βέβαια το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής επιστήμονας για την πανδημία του Ινστιτούτου Ιμπέριαλ, αν και δεν βγήκε από το σπίτι του αλλά δέχτηκε επισκέψεις.

Πολίτης που είδε και αναγνώρισε τον Ντομινίκ Κάμιγκς σε ένα από τα ταξίδια του άσκησε καταγγελία εναντίον του στην αστυνομία για παραβίαση των κανόνων καραντίνας.

Ο Ντόμικιν Κάμινγκς – στρατηγός του Μπρέξιτ– και έμπιστος σύμβουλος του Τζόνσον έγινε στόχος της οργής ακόμη και των γειτόνων του στο Λονδίνο οι οποίοι τον αποδοκίμασαν όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Επίσης ο λογαριασμός του Δημόσιου Τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέβασε στο τουίτερ μήνυμα αποδοκιμασίας προς τον Τζόνοσν αμέσως μετά την δημόσια υποστήριξη του στον Κάμιγκς. “Αλαζονικό και Προσβλητικό. Σκέφτεσαι πως είναι να δουλεύεις με αυτούς τους διαστρεβλωτές αλήθειας;”

Το μήνυμα κατέβηκε μετά από λίγα λεπτά και γίνεται έρευνα για ¨μη εξουσιοδοτημένη ανάρτηση», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Λονδίνο- Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις