Πάτρα: Άνοιξε η εστίαση – Mάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά πάνω στα τραπέζια

Πάτρα: Άνοιξε η εστίαση – Mάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά πάνω στα τραπέζια

Έπειτα από δύο μήνες απραξίας , άνοιξαν από νωρίς το πρωί και στην Πάτρα εστιατόρια, καφέ και μπαρ υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με κανόνες ασφαλούς λειτουργίας για πελάτες και προσωπικό.

Μάσκες , γάντια για τους εργαζόμενους, τραπεζοκαθίσματα σε αποστάσεις , αντισηπτικά πάνω στα τραπέζια  , μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων , προτροπές για την χρήση μενού μέσω ψηφιακών εφαρμογών για τις παραγγελίες, τραπεζομάντηλα μιας χρήσης αλλά και μια σειρά άλλων οδηγιών, που έχουν δοθεί από τον ΕΦΕΤ και αφορούν όλη την αλυσίδα, από την τροφοδοσία και την επεξεργασία, μέχρι το σέρβις και το ντελίβερι ,το νέο καθεστώς λειτουργίας που επιτάσσει ο κορωνοϊός.

Οι καφετέριες της Ρήγα Φεραίου, της Αγίου Νικολάου, της πλατείας Γεωργίου ,Ολγας…. γεμίζουν από θαμώνες και η χαρά στα πρόσωπά τους είναι έκδηλη. Τα καταστήματα εστίασης τηρούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση ημέρα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, τόσο για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Τις προηγούμενες ημέρες σε συναντήσεις που έγιναν μεταξύ της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του συλλόγου εστίασης βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε να υπάρξει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν της άδειας λειτουργίας.

Ο Δήμος συμφώνησε να δοθεί 1,5 μέτρο επέκταση του χώρου για την τοποθέτηση περισσότερων τραπεζιών, καθώς λόγω της απαγόρευσης συνωστισμού πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, εφόσον δεν θα παρεμποδίζεται φυσικά η διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις