ΕΟΔΥ: 41 νέα κρούσματα κορονοϊού – Τα 26 εισαγόμενα

ΕΟΔΥ: 41 νέα κρούσματα κορονοϊού – Τα 26 εισαγόμενα

Σαράντα ένα νέα κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Από αυτά τα 11 εντοπίστηκαν μετά από έλεγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τα 15 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από τα υπόλοιπα νέα κρούσματα, 9 καταγράφηκαν στην Αττική, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Δράμα και 2 στην Ξάνθη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.772 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται
διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό. Συνολικά τα θύματα στην Ελλάδα παραμένουν 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.

Από το σύνολο των 3.772 κρουσμάτων, 990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.969 (52.2%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα
υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών)

Δείτε αναλυτικά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης
λοίμωξης από τον κορονοϊό:

covid-gr-daily-report-20200711

Σχετικές ειδήσεις:

Επιστρέφουν οι τουρίστες από την Εύβοια στη Σερβία (video)

Ραγδαία αύξηση εισερχόμενων κρουσμάτων – Πρόσθετα μέτρα

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις