Να αντιμετωπίσουμε την κρίση με αλληλεγγύη τονίζει η Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Κόντε

Να αντιμετωπίσουμε την κρίση με αλληλεγγύη τονίζει η Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Κόντε

Η Ευρώπη έχει καθήκον να αντιμετωπίσει την κρίση με αλληλεγγύη, τόνισε από το Βερολίνο, μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η Γερμανίδα Καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία, στην Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας, με αντικείμενο το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Πάντως ο Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε ταχεία συμφωνία της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης, προειδοποιώντας, ότι εάν αφήσουμε απλώς την κρίση να προχωρά, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε την καταστροφή, της εσωτερικής αγοράς.

Η Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι «η αποστολή μας είναι τεράστια, για αυτό πρέπει και η απάντηση που θα δώσουμε να είναι εξίσου μεγάλη» και, αναφερόμενη στην Ιταλία, σημείωσε ότι η χώρα επλήγη βαριά από τον κορονοϊό, με πολλούς τρόπους, χωρίς να ευθύνεται η ίδια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να ξεπεράσει γρήγορα την ανθρωπιστική καταστροφή και τις οικονομικές αδυναμίες που ήρθαν ως συνέπειες της πανδημίας.

«Η Γερμανία και τα άλλα κράτη – μέλη έχουν συμφέρον από την καλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, η οποία σήμερα,Τρίτη, στο πλαίσιο επίσης της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, θα υποδεχθεί στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις