Σε ύφεση η φωτιά στα Κύθηρα – Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Αταλάντη

Σε ύφεση η φωτιά στα Κύθηρα – Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Αταλάντη

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Πελαγία στα Κύθηρα. Περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο στην Αταλάντη στο δήμο Λοκρών Φθιώτιδας, όπου οι φλόγες πλησίασαν νωρίτερα κατοικίες. 

Ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα έχουν σταλεί στα Κύθηρα για την πυρκαγιά, η οποία ωστόσο, δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία προς το παρόν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Νωρίτερα, η πυρκαγιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια της Αγίας Πελαγίας και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι, όμως – σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση – δεν χρειάστηκε, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 96 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ακόμα κάνουν ρήψεις νερού τρία ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης στην Αταλάντη συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Παρασκευή, σε Έβρο, Σαμοθράκη, Θάσο, Χαλκιδική, Λακωνία, Κύθηρα, Ρόδο και Μεγίστη.

Πηγές: ΕΡΤ, Πυροσβεστικό Σώμα

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις