Νέα μέτρα στην Αττική – Χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (video)

Νέα μέτρα στην Αττική – Χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (video)

Από αύριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου τίθενται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, αλλά και σε πλατείες και δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας των αποστάσεων 1,5 μ. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς την Τρίτη, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του COVID-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται.

  • Γκ. Μαγιορκίνης: Εκκολαπτήρια της επιδημίας τα μεγάλα αστικά κέντρα

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν, μακροπρόθεσμα, «εκκολαπτήρια της επιδημίας».

Ερωτηθείς για τον ενδεχόμενο να περιορίσουμε τις επαφές μας σε ένα στενό κύκλο συγγενών και φίλων, είπε: «Να δημιουργήσουμε «κοινωνικές φούσκες», να περιορίσουμε γι’ αυτή την περίοδο τον κοινωνικό μας κύκλο. Να συναντάμε μόνο φίλους και γνωστούς – και μπορούμε να τους συναντάμε όσο συχνά θέλουμε. Να ζήσουμε σε αυτές τις «κοινωνικές φούσκες» για λίγο καιρό,  έως ότου έρθουν τα εμβόλια».

  • Β. Κοντοζαμάνης: Ξεκάθαρες οι προδιαγραφές για τις μάσκες των μαθητών – Βασίζονται στα διεθνή πρότυπα

Διευκρινίσεις επί των προδιαγραφών, οι οποίες είναι ξεκάθαρες και θα είναι ίδιες διότι βασίζονται στα διεθνή πρότυπα, θα δώσει η αρμόδια επιτροπή, όσον αφορά το ζήτημα με τις μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ να μην εμφανίζονται με φυσική παρουσία στα μέσα ενημέρωσης της Αττικής

Σύσταση από τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη, σε όλους τους βουλευτές του κόμματος, να μην εμφανίζονται με φυσική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αττικής αλλά μόνο μέσω skype ή τηλεφωνικής σύνδεσης.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις