Μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στον Έβρο

Μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στον Έβρο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά  τις 18.30 σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.σε δασική έκταση στους οικισμούς Μελίας και Νίψας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ζώνης πυρασφάλειας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο προληπτικής εκκένωσης του οικισμού της Νίψας. Το έργο δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός και είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του», ανέφερε στο βραδυνό δελτίο της ΕΡΤ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί, το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο ξέσπασαν στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και κοντά σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, τονίζει από την πλευρά του οα τνιπεριφεειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, δηλώνε ότι «η φωτιά κινείται νοτιοδυτικά και σε δύο μέτωπα, με το κυρίως μέτωπο προς το φράγμα του Διποτάμου, στην περιοχή του Δρυμού.
Παράλληλα, χωματουργικό μηχάνημα επιχειρεί και στο δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, στο ρέμα του «Καβουρατζή».

  • Πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ Σάμου – Έξι προσαγωγές

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις