Το φθινόπωρο ξεχειλίζει τις αμπολές της Κηφισιάς (αλλά, πλέον, μόνο με φύλλα)

Η ζέστη υποχωρεί ελαφρώς· η μέρα μικραίνει και τα πρώτα σημάδια τού φθινοπώρου είναι εδώ. Αχνά – δεν τα λες καταιγιστικά. Προς το παρόν  το φθινόπωρο πλημμυρίζει με κιτρινισμένα πλατανόφυλλα και
ξεραμένες πευκοβελόνες τις εμβληματικές αμπολές της Κηφισιάς –ισχυρό σήμα κατατεθέν της πόλης άλλοτε, όταν τα νερά τους που έρχονταν από το Κεφαλάρι, κελάρυζαν στις άκρες των δρόμων, μπροστά από τα σπίτια και ως τους κήπους και τους μπαξέδες.
«Αμπολές» για τους αυτόχθονες, «ρυάκια» για τους επισκέπτες και τους «έποικους». Σε κάθε περίπτωση διατηρητέα μνημεία για το προάστιο  που πριν μερικές δεκαετίες ήταν τόπος παραθερισμού για τους κατοίκους του κλεινού άστεως.
1. Εδώ οι αμπολές της Όθωνος, ξεχειλισμένες με πλατανόφυλλα (οι δύο) και πευκοβελόνες.
2. Αν θέλετε να ξέρετε περισσότερα για τις αμπολές, διαβάστε αυτό, γραμμένο στο μπλογκ τον Νοέμβριο του 2017 –βαθύ φθινόπωρο τότε. 

**Η σελίδα του Harddog στο facebook (για «Μου αρέσει», αν σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε») είναι εδώ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις