Κορονοϊός: Σε πορτοκαλί συναγερμό η Αττική, τα 7 στοιχεία που τρομάζουν τους επιδημιολόγους (vid)

Photo: eurokinissi

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική μετά και τα επαναλαμβανόμενα αυξημένα κρούσματα. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ενώ το επόμενο μέτρο που εξετάζεται είναι το lockdown.

«Τώρα είμαστε στην "πορτοκαλί" φάση της επιδημίας, που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη δηλαδή το lockdown» είπε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα

«Είναι η ώρα εκτός από την Πολιτεία και ο πολίτης να κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε εικόνα, αξιολογούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Αν δούμε μεγάλη έξαρση του κορονοϊού θα πάρουμε επιπλέον μέτρα τότε μπορεί και αύριο να είναι η ώρα να λάβουμε νέα μέτρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση στην Αττική. Πέρα από την πολιτεία πρέπει και οι πολίτες να κάνουν αυτό που πρέπει», ήτοι να φοράνε μάσκες, να κρατάνε αποστάσεις και να πλένουν συχνά τα χέρια.

«Είναι προς συζήτηση αν είναι τεχνικά εφικτό να απομονωθεί ένας συγκεκριμένος δήμος» τόνισε. «Πρέπει όλοι μαζί να αποφύγουμε αυτό που έρχεται», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Αμέσως μετά, ο κ. Σύψας τόνισε για την Αττική ότι «όλα τα ποιοτικά στοιχεία της επιδημίας είναι άσχημα», απαριθμώντας τα εξής επτά:

  • Την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων
  • Τον αριθμό των θανάτων καθημερινά
  • Τις ανησυχητικές εισαγωγές στα νοσοκομεία
  • Τον αριθμό των διασωληνώσεων
  • Την ολοένα και μεγαλύτερη κάλυψη των κλινών ΜΕΘ
  • Το ποσοστό των δειγμάτων που βγαίνουν θετικά στον Covid-19
  • Τον δείκτη μετάδοσης R0 που έχει ξεπεράσει το ένα (δηλαδή κατά μέσο όρο ένα μολυσμένο άτομο μολύνει ένα ακόμη με το οποίο έρχεται σε επαφή). «Είναι λίγο πάνω από το 1 με ανοδική τάση» όπως επεσήμανε ο καθηγητής.

«Όλα αυτά προοιωνίζουν μια θύελλα. Πρέπει πολίτες και πολιτεία, όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται στην Αττική» κατέληξε ο κ. Σύψας.

Κορονοϊός: Το μέτρο που έρχεται πριν μπει σε καραντίνα η Αττική

«Ασφυκτιά» το Σύστημα Υγείας: Λίγες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ COVID-19 στην Αττική

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις