Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς: «Αλλάζουμε φιλοσοφία για τα απόβλητα»

Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς: «Αλλάζουμε φιλοσοφία για τα απόβλητα»

Το πρώτο Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. ξεκινά την λειτουργία του στην Καστοριά, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο όπου, μέσω μίας ιδιότυπης ανταλλαγής αντικειμένων, να προλαμβάνεται η παραγωγή αποβλήτων, ενώ είναι σχεδιασμένο και για να φιλοξενεί δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα αναφορικά με την πρόληψη και την διαχείριση των αποβλήτων.

Η εγκατάσταση του ΚΕΥ περιλαμβάνει έναν κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι πολίτες θα μπορούν, χωρίς καμία δέσμευση ή επιβάρυνση, να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν υλικά όπως βιβλία, οικιακά σκεύη, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαλιά, παιχνίδια κ.α., με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, με απώτερο στόχο την αλλαγή φιλοσοφίας σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων. Το κέντρο θα εξυπηρετεί τους Δήμους Άργους Ορεστικού, Καστοριάς και Νεστορίου, ενώ μέσα από την χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα είναι διασυνδεδεμένο με τις λοιπές εγκαταστάσεις του ΟΣΔΑ.

Τα εγκαίνια του ΚΕΥ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εμμανουήλ Γραφάκου. Ο Δήμαρχος Καστοριάς και Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Γιάννης Κορεντσίδης, δήλωσε πως «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση  να βλέπεις μέσα από τέτοια νέα καινοτόμα προγράμματα,  τη συνεχή εξέλιξη και πετυχημένη πορεία της πρωτοπόρου στην Ελλάδα Εταιρείας ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές».

Το ΚΕΥ αποτελεί εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας. Χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg με 354.600 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης WASTE REACT, στην οποία συμμετέχουν από την Ελληνική πλευρά η Περιφέρεια Ηπείρου (επικεφαλής εταίρος), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και το ΕΚΕΤΑ, και από την Αλβανία οι περιφέρειες Αργυροκάστρου, Κορυτσάς, Αυλώνας και Μπεράτ.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις