Κ. Παπαζάχος: Ανησυχητική η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Χαλκιδική (video)

Κ. Παπαζάχος: Ανησυχητική η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Χαλκιδική (video)

Ανησυχητική μεν, συνηθισμένη δε, χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, την έντονη σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά της Χαλκιδικής.

Την ανησυχία ενέτεινε το γεγονός ότι ακολούθησαν σεισμοί μικρότερου μεγέθους, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,2 ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία ακολουθία, η οποία τεχνικά δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε 48 ώρες, οπότε είναι νωρίς για συμπεράσματα, αναμένεται ωστόσο να διαρκέσει ακόμα μία με δύο εβδομάδες.

Σίγουρα, πάντως, όπως τόνισε, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα ρήγματα, αυτό της Τάφρου του Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα ρήγματα παγκοσμίως που ξεκινάει από τα βάθη της Ανατολίας στα όρια με τον Καύκασο, διατρέχει όλη τη Βόρεια Τουρκία, συνεχίζει στην Τάφρο του Βορείου Αιγαίου υποθαλάσσια και τελειώνει περίπου στην Αλόννησο.

Το τμήμα μεταξύ της χερσονήσου του Άθω και της Σιθωνίας, έχει πρόσφατη σημαντική σεισμική δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις