Χανιά: Υπό παρακολούθηση σκάφος με μετανάστες στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας

Χανιά: Υπό παρακολούθηση σκάφος με μετανάστες στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας

Υπό την παρακολούθηση των Λιμενικών αρχών είναι το σκάφος τύπου ιστιοφόρου, που φέρεται να μεταφέρει 50-70 μετανάστες 25 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας και 15 ναυτικά μίλια δυτικά της Γαύδου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, είναι αδύνατη η προσέγγιση του σκάφους από το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο δεν είναι ακυβέρνητο, ωστόσο φαίνεται να συναντά δυσκολίες στο να συνεχίσει την πορεία του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.  Παράλληλα, το Λιμενικό επιχειρεί να επικοινωνήσει με το πλήρωμα του σκάφους, προκειμένου να  γίνει σαφές εάν χρειάζονται βοήθεια.

Στην περιοχή που βρίσκεται το σκάφος κινείται πλωτό του λιμενικού προκειμένου να το ρυμουλκήσει εάν χρειαστεί. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι τοπικές αρχές πολιτικής προστασίας καθώς και οι εθελοντικές ομάδες και το πιο πιθανό για την ώρα είναι να οδηγηθεί προς την περιοχή της Παλαιόχωρας ή και στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις