Ξεκινά η δίκη των έξι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Η δικηγόρος της οικογένειας στην ΕΡΤ (video)

Ξεκινά η δίκη των έξι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Η δικηγόρος της οικογένειας στην ΕΡΤ (video)

Δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη στη δίκη που ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εξετάζει τις συνθήκες του αποτρόπαιου θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Την αισιοδοξία της ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά χωρίς προσκόμματα και θα υπάρξει δικαίωση για τη μνήμη του Ζακ, με τους όρους που επιτάσσει ο νόμος και το δίκαιο, εξέφρασε στην ΕΡΤ η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.
Η κα Παπαρρούσου τόνισε ωστόσο ότι η κατηγορία με την οποία δικάζονται οι έξι σήμερα δεν είναι σωστή, γιατί είναι ελαφρύτερη: για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όπως θα έπρεπε.

Επεσήμανε ότι πριν από τη δημοσιοποίηση του οπτικού υλικού στη δικογραφία δεν υπήρχε καμία καταγραφή για την άσκηση βίας, ήταν σε εντελώς διαφορετική βάση, καθώς γινόταν λόγος για κλέφτη ή ληστή που μπήκε σε κοσμηματοπωλείο, έσπασε τη τζαμαρία και πέθανε καθώς είχε κοπεί από τα τζαμιά. Μετά όμως από την εμφάνιση του οπτικού υλικού σχηματίστηκε άλλη δικογραφία, ωστόσο δεν είναι σωστή γιατί δεν κάνει λόγο για ανθρωποκτονία.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις