Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανάρτηση με νόημα για τη νίκη στο Ναυαρίνο και την ήττα των Οθωμανών

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανάρτηση με νόημα για τη νίκη στο Ναυαρίνο και την ήττα των Οθωμανών

Ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στέλνει νέο μήνυμα, με αφορμή την χθεσινή επέτειο από τη συμπλήρωση 193 ετών από τη «Ναυμαχία στο Ναυαρίνο» που με την καταστροφή του Οθωμανικού Στόλου έδωσε ώθηση στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Την ιστορική ναυμαχία υπενθύμισε και μέσω Facebook το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας με νόημα: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις