Η μεταγωγή των 25 καταδικασθέντων της ΧΑ- Ο δικηγόρος του Παππά στην ΕΡΤ (live)

Η μεταγωγή των 25 καταδικασθέντων της ΧΑ- Ο δικηγόρος του Παππά στην ΕΡΤ (live)

Λίγο μετά τις 14.30 δύο μικρά λεωφορεία αναχώρησαν από την οδό Κρούσου στο πίσω μέρος της ΓΑΔΑ, μεταφέροντας τους πρώτους καταδικασθέντες στην επαρχία. Τελικά στο πρώτο λεωφορείο δεν επέβαινε ο Γ. Ρουπακιάς, αλλά ο συνεργός του στη δολοφονία του Π. Φύσσα, Γ. Καζαντζόγλου που μεταφέρεται στις φυλακές του Μαλανδρίνου, ενώ με τη δεύτερη κλούβα μεταφέρεται στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα της Θήβας, η 42χρονη πρώην ανθυπαστυνόμος.

Στην είσοδο του υπόγειου γκαράζ από την πλευρά της οδού Δημητσάνας, βρίσκεται η μεγάλη κλούβα που συνοδεία της ειδικής ομάδας μεταγωγών, θα μεταφέρει τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης σε φυλακές της επαρχίας. Οι περισσότεροι από τους 25 που πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια του εβδόμου ορόφου, θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού και κάποιοι θα μεταχθούν στις φυλακές Τρικάλων.

Στις 16.00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεταγωγές των 25 από τη ΓΑΔΑ, ενώ για να επιταχυνθεί η διαδικασία των μεταγωγών, σε συνεννόηση με την εισαγγελέα αστυνομικοί παρέλαβαν τα φυλακιστήρια.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν οι 25 από τους καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών και το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Τελευταίος μετέβη ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος συνελήφθη χθες λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο σπίτι, καθώς βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Φυγόποινος εξακολουθεί να παραμένει ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε ο συνήγορός του αρνείται να παραδοθεί και παραμένει κρυπτόμενος σε άγνωστη τοποθεσία. Οι αστυνομικοί τον έψαχναν σε περιοχές της Αθήνας αλλά και στα Γιάννενα χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Χρήστος Παππάς, έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση. Όπως είπε ο κ. Σταυριανάκης το σκεπτικό του πελάτη του είναι: «Είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβαθμίου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις