Π. Μποζίκας : Μεγαλύτερη η επιβάρυνση στην ψυχική υγεία σε σχέση με το πρώτο lockdown (video)

Π. Μποζίκας : Μεγαλύτερη η επιβάρυνση στην ψυχική υγεία σε σχέση με το πρώτο lockdown (video)

Mεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση στην ψυχική υγεία, σε σχέση με το πρώτο lockdown, τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, κ. Π. Μποζίκας. Όπως είπε ο  καθηγητής, στην δεύτερη καραντίνα, υπήρξε μία αύξηση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων, με τα συναισθήματα στρες, θυμού, κατάθλιψης, μοναξιάς και απόγνωσης, να είναι πιο έκδηλα τώρα, γιατί υπάρχει ήδη η κόπωση από την πρώτη καραντίνα.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε, είπε ο κ. Μποζίκας, ότι έχει αυξηθεί κατά 300 % η ζήτηση βοήθειας σε γραμμές υποστήριξης ψυχικής υγείας, σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, καθώς, πέρα από τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου, τώρα ήρθαν στην επιφάνεια και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών, λόγω της συνύπαρξης στο ίδιο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής προέτρεψε, τέλος, όσους αισθάνονται πίεση  αυτή την δύσκολη περίοδο ή αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνονται σε ειδικούς επιστήμονες ή στη γραμμή 10306.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις