«Δέκα χρόνια πιέζουμε την κομισιόν να πει κάτι για τους ΛΟΑΤΚΙ — Είμαστε χαρούμενοι που συνέβη το 2020»

«Δέκα χρόνια πιέζουμε την κομισιόν να πει κάτι για τους ΛΟΑΤΚΙ — Είμαστε χαρούμενοι που συνέβη το 2020»

Η Κομισιόν πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε για πρώτη φορά τη στρατηγική της για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Η συντονίστρια του Ουράνιου Τόξου των Βρυξελλών μίλησε στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανταπόκριση από Βρυξέλες — Ειρήνη Ζαρκαδούλα

«Eίμαι μία γυναίκα μπαισέξουαλ, υποφέρω λοιπόν από τη διφοβία  κι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, αλλά κυρίως εκτός, με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Πολλοί πιστεύουν ότι οι μπαισέξουαλ προσποιούνται ότι είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε ότι δεν είναι καθόλου ομοφυλόφιλοι» ανέφερε η Ρέιτσελ Μουρ.

H Ρέιτσελ είναι νομικός και εργάζεται ως συντονίστρια στο Ουράνιο Τόξο των Βρυξελλών. Μάχεται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως ακριβώς έκανε και όταν εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απόφαση της Κομισιόν να παρουσιάσει για πρώτη φορά στρατηγική για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι κάτι για το οποίο μάχεται εδώ και χρόνια.

«Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ ευχαριστημένοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε και έθεσε τη σημασία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ παρουσιάζοντας αυτή τη στρατηγική. Eίναι περίπου δέκα χρόνια που πιέζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πει κάτι σχετικά με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που συνέβη το 2020» σημείωσε.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις