Η Ελλάδα πάει για θλιβερό ρεκόρ στους θανάτους - Είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ

H ραγδαία αύξηση των θανάτων που σημειώνεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει ως αποτέλεσμα την κατάταξη της χώρας μας στις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό θανάτων από Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συγκριτικά δεδομένα.. που μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα ourworldindata.org, η Ελλάδα στη θλιβερή κατάταξη σχετικά με τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού κάθε χώρας βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεπερνά χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία, την ίδια ώρα που ο αριθμός των θανάτων δυστυχώς παρουσιάζει αυξητική τάση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο site μπορεί κανείς να δει και τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται σε κάθε χώρα ανά 1.000 κατοίκους, εκεί όπου η χώρα μας κατατάσσεται από τις αρχές της επιδημίας στην τελευταία θέση, με μόλις 1,9 τεστ ανά 1.000 κατοίκους, αποτυπώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την εμμονή της κυβέρνησης να μην δαπανήσει χρήματα για τη διενέργεια όσων περισσότερων τεστ προκειμένου να απομονωθούν όσοι έχουν μολυνθεί και να σταματήσει η διασπορά από τους ασυμπτωματικούς.
Kάντε κλικ για μεγέθυνσηΑποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις