Νέο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, παρά τα σημάδια για μείωση διασποράς – Πίεση στις ΜΕΘ Β. Ελλάδας

Νέο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, παρά τα σημάδια για μείωση διασποράς – Πίεση στις ΜΕΘ Β. Ελλάδας

Νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων κορονοϊού, πίεση στις ΜΕΘ και σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων αποτυπώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Καταγράφηκαν 121 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο, 606 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 1.747 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά, τα 273 εντοπίζονται στην Αττική, τα 486 στη Θεσσαλονίκη, 90 στην Πιερία, 79 στη Λάρισα και 73 στην Πέλλα.

Tον σκληρότερο αγώνα στην ιστορία του δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αντιστέκεται με όσα μέσα διαθέτει στην εξάπλωση του κορονοϊού. Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει καθοδική τροχιά αλλά ο αριθμός των θανάτων είναι εφιαλτικός. Τιτάνια είναι η προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, που δοκιμάζονται ανελέητα από την πανδημία.

Για πρώτη φορά η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» τελείωσε με λιγότερες εισαγωγές και λιγότερους διασωληνωμένους ασθενείς στη ΜΕΘ. Μια χαραμάδα φωτός στην παρατεταμένη πίεση που δέχεται το προσωπικό του νοσοκομείου τις τελευταίες εβδομάδες.

«Πολύ καλό σημάδι… Ελπίζω να μην είναι μόνο ένα διάλειμμα και να είναι η αρχή της αποκλιμάκωσης του φαινομένου που ζούμε εδώ και εβδομάδες» δήλωσε ο Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Και αν στο «Παπαγεωργίου» η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στα όριά τους. Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 5 ασθενείς.

Στη Δράμα, την πόλη με το πιο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο μετά τη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πρωτόγνωρη. Εκατό γιατροί και νοσηλευτές είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική, καθώς νοσεί ένας στους 4 κατοίκους της πόλης των 100.000.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σπίτια με 3 και 4 ασθενείς» ανέφερε η Ελένη Γαβρέλη, διευθύντρια ΕΣΥ και υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ Ν. Δράμας.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις