Καταιγιστικές εξελίξεις στον απόηχο των αποκαλύψεων της Σ. Μπεκατώρου (video)

Καταιγιστικές εξελίξεις στον απόηχο των αποκαλύψεων της Σ. Μπεκατώρου (video)

Ντόμινο εξελίξεων προκαλούν οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από παράγοντα της ιστιοπλοΐας όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό.

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τα όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια, από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, όπως καταγγέλλει.

Η Σοφία Μπεκατώρου φέρεται ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που την βίασε. «Ο βιαστής μου είναι ακόμη στη θέση του. Βρήκα το θάρρος να μιλήσω για να γλιτώσουν άλλες γυναίκες. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν κι αυτόν» είπε η Ολυμπιονίκης στο «Πρώτο Θέμα».

Η Σοφία Μπεκατώρου σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» έχει καταγγείλει επώνυμα τον βιαστή της, έναν υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος απαντώντας στο site διαψεύδει την εμπλοκή του ονόματός του.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά τις εξελίξεις παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα η Ολυμπιονίκης θα κληθεί να καταθέσει όσα έχει αποκαλύψει, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της έχει ήδη παραγραφεί.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει καταθέσει σε πταισματοδίκη με αφορμή έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του φερόμενου ως δράστη από το Δ.Σ. της ΕΙΟ, ενώ δηλώνει συγκλονισμένη «από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «θα στηρίξει την αθλήτρια και θα σταθεί αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας σε κάθε αρμόδια αρχή».

Οργισμένες αντιδράσεις αλλά και παραιτήσεις είχε προκαλέσει προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΙΟ στην οποία ζητούσε από τη χρυσή Ολυμπιονίκη να γίνει συγκεκριμένη, χαρακτηρίζοντας  τον καταγγελλόμενο βιασμό ως δυσάρεστο γεγονός.

Ο φερόμενος ως δράστης εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο «θύτη». Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν «θύτη», προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις