Στο «φως» νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση πρώην φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Στο «φως» νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση πρώην φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Η έμφυλη βία δεν περιορίζεται στον χώρο του αθλητισμού. Συγκλονίζουν τα λόγια πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου: «Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε.»

Η υπόθεση ακόμα κι αν έχει παραγραφεί θα πρέπει να αποκαλυφθεί καθαρά και μόνο για το ηθικό της κομμάτι, τονίζουν καθηγητές του τμήματος γεωλογίας.

«Δεν αρκεί μόνο να καταδικάσουμε μια πράξη πρέπει ως καθηγητές, ως ΑΠΘ να είμαστε κοντά τους, να νιώσουν ότι μπορούν να μας εμπιστευθούν», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών του Αρισοτελείου, Γιώργος Ζωγραφίδης.

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τα δημοσιεύματα ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας «να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες».

Η ανακοίνωση των μελών του τμήματος, που υπογράφει ο πρόεδρος του, καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων Βασίλης Γούναρης:

«Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Κώστας Καντούρης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις