Τσίπρας σε Μητσοτάκης: Επιχειρείται σχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου Λιγνάδη - Μενδώνη

INTIME

Για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Λιγνάδη- Μενδώνη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας πολιτικά εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό και πολιτικά ακάλυπτο όσο δεν αποπέμπει την υπουργό Πολιτισμού.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό, που επιμένει να την στηρίζει παρά την κατακραυγή της κοινωνίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό για τα λάθη και τις παραλείψεις ενός σκανδάλου που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί «ως μια ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για το τίποτα»..

«Θα πάρω σαφείς αποστάσεις από τις χυδαιότητες του δημοσίου λόγου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις αιτιάσεις Μητσοτάκη, αλλά αναρωτήθηκε αν «η έγνοια της κυβέρνησης δεν ήταν τα θύματα, αλλά να προφυλάξει τον θύτη μήπως τυχόν και πέσει στα σκυλιά, όπως είπε στη Βουλή ο κ Γεραπετρίτης»

«Διαφωνώ αποφασιστικά και κάθετα με όσα γράφονται πολλές φορές για το πρόσωπο σας στο πληκτρολόγιο» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να τολμήσει μια πολιτική αυτοκριτική. «Το ότι δεν υιοθετούμε την ασυδοσία δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά και ηθικά σοβαρά εκτεθειμένος γιατί ανεχτήκατε, δεν ξέρω αν οργανώσατε, μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κ Λιγναδη και τη κ. Μενδώνη» είπε ο Α. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε τέλος ατυχή επιλογή την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ξεφύγει από της δικές της ευθύνες μετατρέποντας τη συζήτηση για το σκάνδαλο σε συζήτηση για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις