Προκαλεί ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης: «Φορούσε ένα κορδόνι», είπε για την κοπέλα που την κατέβασαν από λεωφορείο (βίντεο)

Προκαλεί ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης: «Φορούσε ένα κορδόνι», είπε για την κοπέλα που την κατέβασαν από λεωφορείο (βίντεο)

Σάλος προκλήθηκε με το βίντεο που δείχνει έναν οδηγό λεωφορείου στα ΚΤΕΛ Ξάνθης να θέλει να κατεβάσει κοπέλα που ταξίδευε επειδή φόραγε μια... κοντή μπλούζα.

Και ενώ, μετά τον σάλο -δικαιολογημένα- όλοι θα πίστευαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου θα βγει να ζητήσει μια «συγγνώμη» (και αν μπορεί να γίνει δεκτή), καθώς στο 2022, ήθελαν (οδηγός και σταθμάρχης) να κατεβάσουν μια κοπέλα επειδή φόραγε μια κοντή μπλούζα -τοπάκι, αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά και σύμφωνα με τον Θέμη Γεωργιάδη, πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης, που μίλησε στο mega, κάτι τέτοιο (η σύσταση) μπορεί να γίνει για «υγειονομικούς λόγους».

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, διακρίνεται ένα νεαρό ζευγάρι να λογοφέρνει έντονα με οδηγό λεωφορείου, κατηγορώντας τον πως ζήτησε από την κοπέλα να κατέβει από το όχημα, επειδή φορούσε ένα τοπάκι που έμοιαζε με μαγιό.

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπεί το σκηνικό ακούγεται να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του αναφέρει πως έγινε μόνο μια «σύσταση».

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιβάτες του λεωφορείου που αντέδρασαν και υπερασπίστηκαν την κοπέλα ήταν ελάχιστοι.

Τι είπε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης:

«Η σταθμάρχης έκανε, αρχικά, έλεγχο στα εισιτήρια και έγινε σύσταση για την ενδυμασία της νεαρής κυρίας. Εάν είναι προκλητική η ενδυμασία των επιβατών, οι οδηγοί έχουν δικαίωμα προς σύσταση, είναι σωστό»

Ενώ στη συνέχεια ύψωσε την φωνή του στον Νίκο Ευαγγελάτο, λέγοντας μάλιστα ότι θα στείλει επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, και ότι θα πάει και στον Εισαγγελέα.

Στο βίντεο μετά το 4:00 η συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη, που μεταξύ άλλων ακούγονται οι εξής κουβέντες:

«Της έκανε σύσταση να ντυθεί, γιατί φορούσε ένα κορδόνι. Εγώ θα στείλω και επιστολή στον κύριο Καραμανλή, θα με ακούσετε λίγο σας παρακαλώ» και κάπου εδώ υψώνει την φωνή του.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι συνέχισαν το ταξίδι τους και πως δεν του κατέβασαν: «Δεν τους κατέβασε, ταξιδέψανε κανονικά.»

Τονίζει δε πώς: «Αν είναι προκλητική η ενδυμασία φυσικά, έχουμε σύσταση από το υπουργείο υγείας για υγειονομικούς ελέγχους και τέτοια» ενώ ρωτάει τον Νίκο Ευαγγελάτο «Είναι σωστό ένας άνθρωπος να ταξιδέψει γυμνός και μετά να ταξιδέψει κάποιος άλλος».

¨Όταν βέβαια ο δημοσιογράφος τον ρώταγε με ποιο νόμο και με ποια διάταξη μπορεί να συμβεί αυτό, οι απαντήσεις του ήταν του είδους «Εγώ θα πάω στον εισαγγελέα, εσείς δεν είστε δικαστής κύριε Ευαγγελάτο.», με το επιχείρημα ότι «Σε ένα λεωφορείο μπορεί να ανεβαίνει ο καθένας όπως θέλει;». Φυσικά στη συνέχει σύγκρινε την κοπέλα με το τοπάκι, με τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους, και σύγκρινε «δύο ασύγκριτα γεγονότα», μια κοπέλα με ένα κοντό μπλουζάκι και ένα άνθρωπο εθισμένο με τα ναρκωτικά.

Δείτε το βίντεο

\

Τι είπε συγκεκριμένα:

«Η κοπέλα που δουλεύει στο σταθμαρχείο έκανε έλεγχο στα εισιτήρια των επιβατών για να εισέλθουν στο λεωφορείο και η συγκεκριμένη κοπέλα φαίνεται να φορούσε το πάνω μέρος του μαγιό της ή κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να φοράει μπλούζα.

Και της είπε η υπάλληλος να βάλει κάτι πάνω της. Είναι και θέμα υγιεινής. Σε εποχή covid να είναι κάποιος γυμνός με ιδρώτα επάνω σε καθίσματα και μετά να κάτσει κάποιος επόμενος επιβάτης δεν είναι και ό,τι καλύτερο»

Θα έπρεπε να φορά τουλάχιστον ένα μπλουζάκι. Δεν της έκανε κάποια παρατήρηση σοβαρή. Και μετά δημιουργήθηκε ένα κομφούζιο. Άρχισε να βρίζει και ο σύντροφος της. Εμείς τους κάναμε μία απλή σύσταση. Δεν της μιλήσαμε άσχημα. Αν νομίζουν ότι έχουν δίκιο ας κάνουν μήνυση, ας πάμε στα δικαστήρια. Τράβηξαν βίντεο και εξέθεσαν και τον οδηγό χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση του.

Για λόγους υγιεινής έπρεπε να φοράει μία μπλούζα έστω για να μην έρχεται σε επαφή το κάθισμα με το σώμα. Ο οδηγός έπρεπε να καλέσει την αστυνομία και να μας πει η αστυνομία τι να κάνουν.

Εμείς θα πάμε στον Εισαγγελέα Ξάνθης και θα καταθέσουμε μήνυση. Ο οδηγός μας αυτός είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Είναι συνεπέστατος, καλός οικογενειάρχης και δεν θέλει ποτέ να δημιουργεί προβλήματα».

Τι υποστηρίζει η κοπέλα

«Κυριακή 26/06 με το τελευταίο δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη στις 18:00 η υπεύθυνη ελέγχου των εισιτηρίων με συμβούλεψε να φορέσω κάτι πάνω από το κοντό τοπ που φορούσα λέγοντας πως είναι σαν μαγιό και πως ο νόμος αναφέρει την ευπρεπή ενδυμασία για επιβάτες. Αφού της απάντησα πως η εμφάνιση μου δεν αποτελεί λόγο προσβολής και δε με κάνει λιγότερο κόσμια, επιβιβάστηκα στο λεωφορείο με το αγόρι μου.

Μόλις βρήκαμε τις θέσεις μας μας πλησίασε ο οδηγός ο οποίος επέμενε να μας λέει ότι μας έγινε μια σύσταση την οποία οφείλουμε να τηρήσουμε η οποία αναφερόταν στο να φορέσω κάτι πάνω από το τοπ που φορούσα.

Όταν του απαντήσαμε για πολλοστή φορά πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου κάνει υποδείξεις για το ντύσιμο μου και πως δε βλέπουμε κανένα λόγο να προσβάλλεται κανείς από αυτό, μας είπε ότι θα πρέπει να μου δώσει ο ίδιος μια δική του ζακέτα να “καλύψω” το σώμα μου διαφορετικά θα έπρεπε να αποβιβαστούμε από το λεωφορείο.

Στο σημείο αυτό ο οδηγός αρχίζει να λογομαχεί με το αγόρι μου που με υποστηρίζει λέγοντας του να μας αφήσει στην ησυχία μας και πως δεν έχουν καμία υπόσταση τα λεγόμενα του. Εκείνος προσπαθεί να τον οδηγήσει έξω από το λεωφορείο επιδιώκοντας ακόμη πάνω του και την (μη επιθετική) σωματική επαφή.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Καθημερινά οι φίλες δέχονται παρόμοιες επιθέσεις και σχόλια σε όλους τους χώρους. Από το πλήθος των επιβατών/τριών μόνο μια κοπέλα πήρε αντίθετη θέση στις διαταγές του οδηγού και την ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Η αδιαφορία είναι συνενοχή. ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ.

Το περιστατικό έλαβε τέλος με εμάς να μην υποκύπτουμε προφανώς στους εκβιασμούς του και τον οδηγό να κάνει τελικά τη δουλειά του που είναι η ολοκλήρωση του δρομολογίου. ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝ@. Ούτε στα ΚΤΕΛ ούτε πουθενά. Κοινοποιήστε».

{https://www.instagram.com/tv/CfT7unBjVxK/?utm_source=ig_web_copy_link}

#ΚΤΕΛ #ΞΑΝΘΗ #ΜΠΛΟΥΖΑ #ΟΔΗΓΟΣ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις