Μετά την κηδεία Κατσίφα: Προσαγωγές 12 ομογενών στο Α.Τ. Αργυροκάστρου

photo: Eurokinissi

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, δώδεκα άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κων. Κατσίφα στους Βουλιαράτες. 

Μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές αγνόησαν το φορτισμένο κλίμα και προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε στελέχη της ομογένειας -ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

Η αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για το μπαράζ προσαγωγών, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έγιναν οι προσαγωγές. Ενημέρωση δεν υπάρχει επί του θέματος ούτε από την ΕΛ.ΑΣ για τις ανακρίσεις στις οποίες επιβάλλονται τα μέλη της ομογένειας. 

Τα άτομα αυτά όπως ανέφερε  ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους Μπάμπη Καραθάνο- πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης. Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων. 

Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις