Εσπευσμένα στο Φανάρι αύριο ο Γαβρόγλου- Άνω κάτω με την συμφωνία- Οργή από Βαρθολομαίο

photo: Eurokinissi

Δυσαρέσκεια από τον Πατριάρχη - Ζητά εξηγήσεις για την συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα. Εσπευσμένα στο Φανάρι ο Γαβρόγλου.

Τη γενική πρόξενο της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανοπούλου κάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι προκειμένου να ζητήσει από την Αθήνα να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Πατριαρχείου μετά την πρόθεση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο".

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο Φανάρι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια που δεν υπήρξε ενημέρωση από το ελληνικό κράτος για τη συμφωνία ανάμεσα σε Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο.

Εσπευσμένα στην Κωνσταντινούπολη ο Γαβρόγλου - Θα συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο θα έχει αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναχώρησε την Παρασκευή για την Κωνσταντινούπολη για την προγραμματισμένη- εδώ και καιρό-συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα αλλά επισπεύστηκε.

Η συνάντηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.

Τεταμένες σχέσεις Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου

Σκηνικό ρήξης ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα ήταν η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών την Παρασκευή στην Αθήνα.

Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες, καθώς το Πατριαρχείο φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του

Να υπενθυμίσουμε είχε ξεσπάσει και στο παρελθόν πόλεμος μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου με μήλο της έριδος τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Μια κόντρα που φαίνεται να οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό η διαφορά θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου έχει προσφύγει η Αρχιεπισκοπή και το «αγκάθι» θα συνεχίσει να εμποδίζει τη γεφύρωση των σχέσεων.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις