Άμεσα μέτρα ζητά το ΚΚΕ μετά τα 3 κρούσματα covid- 19 στη Λέσβο

Άμεσα μέτρα ζητά το ΚΚΕ μετά τα 3 κρούσματα covid- 19 στη Λέσβο

Η εμφάνιση τριών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Λέσβο σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ “επιβάλλει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης και τη θεραπεία των ασθενών. Πρέπει άμεσα, τώρα- τονίζει- να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει “η κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει στην απαίτηση και την ανάγκη για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε υποδομές και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ας σταματήσουν επιτέλους να χαίρονται κάποιοι γιατί το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης εξοπλίζεται από προσφορές ιδιωτών”.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ ζητά συγκεκριμένα:

1. Να υπάρξει ουσιαστικός προληπτικός έλεγχος στις χώρες προέλευσης, στις εισόδους του νησιού, στις μεγάλες τουριστικές μονάδες, στις τουριστικές ζώνες, στα χωριά (με μαζικά τεστ – θερμομετρήσεις σε τουρίστες και εργαζόμενους, μόνιμους κατοίκους) από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ο καθημερινός έλεγχος στις τουριστικές μονάδες και στα άλλα καταλύματα, για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας και την έγκαιρη αντιμετώπιση κρουσμάτων με κορονοϊό, ή άλλες ασθένειες, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από γιατρούς και προσωπικό που ανήκουν στο δημόσιο σύστημα.

2. Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και κλάδων, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Λέσβο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν επί μακρόν χωρίς άδειες και ρεπό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, για να ανταποκριθούν στις ήδη τεράστιες ανάγκες περίθαλψης, τόσο των μόνιμων κατοίκων, των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών και τώρα των τουριστών.

3. Να εξασφαλίσει την προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων.

4. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

5. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να εξασφαλίζεται η συνιστώμενη κατ’ οίκον επίσκεψη των ιατρών στις περιπτώσεις εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων.

6. Να αυξηθεί ο αριθμός των ΜΕΘ στο νοσοκομείο γιατί δεν αρκεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες των μονίμων κατοίκων.

7. Να προχωρήσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, καθώς πέρα από τους άλλους λόγους, λόγω του υπερπληθυσμού αλλά και των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης πιθανών κρουσμάτων. Να παρθούν άμεσα και για όσο διάστημα παραμένουν οι πρόσφυγες στο νησί μέτρα ιατρικής παρακολούθησης και πρόληψης καθώς και επαρκούς διατροφής τους. Να δημιουργηθεί ΚΥ στο ΚΥΤ της Μόριας, με ευθύνη του κράτους, ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες τις χρειάζονται.

The post Άμεσα μέτρα ζητά το ΚΚΕ μετά τα 3 κρούσματα covid- 19 στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις