Αντάμωσαν στην “περατζαδα” οι τσαμπουνιεριδες

Αντάμωσαν στην “περατζαδα” οι τσαμπουνιεριδες

Mε την συμμετοχή σαράντα έξι μουσικών από όλο το Αιγαίο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, την συμμετοχή των τοπικών χορευτικών συλλόγων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου , τις σημαντικές χορηγίες και την υποστήριξη όλων,  πραγματοποιήθηκε η φετινή αποκριάτικη περατζάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ.

Ένα αντάμωμα όλων των ζωντανών οργανισμών πολιτισμού και παράδοσης, των ενεργών πολιτών αυτού του τόπου, που ζωντάνεψε το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας, από την αρχή του Πάνω Βαθιού μέχρι την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα. Δεκάδες άτομα, οργανοπαίχτες, μασκαρεμένοι, παιδιά, ξεκίνησαν από το κτίριο του Π.Σ. ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ και δια μέσου των δρόμων, της αγοράς και της προκυμαίας κατέληξαν στην πλατεία Πυθαγόρα, υπό τους ήχους της τσαμπούνας, που ήταν η βασίλισσα των οργάνων, όπου άρχισε το γλέντι, με άσματα, γαϊτανάκια και πολύ χορό.

Εκτός από τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ συμμετείχαν : το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ, η  Ένωση Μικρασιατών Σάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο Λυκούργος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ωκυρρόη η Σαμία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάνας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου όσο και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Κάϊλα, καλωσόρισαν όλους τους επισκέπτες, μουσικούς και μη, που τίμησαν την φετινή αποκριά στην πόλη μας και ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος, χορηγούς και συμπολίτες.

Ο κόσμος  διασκέδασε χορεύοντας στην  κεντρική πλατεία της πόλης , ακούγοντας τις  τσαμπούνες και τα υπόλοιπα πνευστά και παραδοσιακά όργανα που έφεραν μαζί τους οι 46 μουσικοί από  όλη την Ελλάδα.

Την  Κυριακή ο Δήμος διοργάνωσε στις 12 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, παιδικό πάρτυ, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς δημότες του.

 

The post Αντάμωσαν στην “περατζαδα” οι τσαμπουνιεριδες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις